La mulți ani, România!

Partidul Național Moldovenesc transmite cu gratitudine urări de bine, felicitări și prosperitate românilor de pretutindeni cu ocazia Zilei Naționale a României, marcată anual la data de 1 decembrie!

În această zi găsim doar momente de bucurie generală, pentru că rememorăm faptele istorice de la 1 Decembrie 1918, când s-a format România Mare, și comemorăm pe toți cei care de-a lungul timpului și-au sacrificat viața pentru idealul reîntregirii.

Partidul Național Moldovenesc de astăzi, urmaș al Partidului Național Moldovenesc din vremurile când s-a înfăptuit unirea, nu poate să nu evidențieze că România a fost, este și va fi mereu alături de cetățenii din Republica Moldova. Indiferent cât de grele au fost vremurile revărsate peste populația dintre Prut și Nistru, autoritățile centrale și locale din România au fost mereu prezente în viața noastră.

România a reconstruit grădinițe, instituții de învățământ, spitale, obiective de cultură, de infrastructură din Republica Moldova, a oferit anual granturi, burse pentru elevi și studenți. Primarii și președinții consiliilor județene din România acceptă la unison cererile de înfrățire a localităților și județelor/raioanelor dintre cele două maluri de Prut, oferind asistență financiară pentru dezvoltarea comunităților noastre, demonstrând cât de aproape suntem unii față de alții. Astăzi, în timpul războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a civilizației moderne, când Republica Moldova este afectată direct, trecând printr-o criză majoră, România ne este din nou alături, oferindu-ne gaz, păcură, electricitate și apeducte care vin să ne facă viața mai ușoară. România nu este un simplu vecin, nu este un simplu prieten, nu este doar o soră, România știe cine suntem noi – români.

Vă îndemnăm să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, pentru că este ziua în care nu doar că avem un motiv în plus de a mulțumi românilor din dreapta Prutului pentru tot sprijinul din ultimii peste 30 de ani, dar este și o zi a regăsirii sufletești, a unității naționale și a afirmării identității noastre românești.

Vin moldovenii. Vin acasă.