A fost constituita Organizația de Femei a PNM

Cu ocazia împlinirii a 106 ani de la fondarea sa, Partidul Național Moldovenesc (PNM) a organizat Conferința de constituire a Organizației de Femei, denumită în cinstea Elenei Alistar, una dintre fondatoarele partidului istoric și unica femeie deputat din Sfatul Țării care a votat pentru Unirea cu România în 1918. Organizația de Femei “Elena Alistar” a PNM este prima și singura organizație politică de femei din Republica Moldova care poartă numele unui personaj istoric.

Peste 50 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit la Chișinău, la prima Conferință a Organizației de Femei ”Elena Alistar” a PNM. În cadrul conferinței, au fost alese cele două conducătoare ale organizației: Tatiana Codreanu în calitate de președintă și Cristina Benea în calitate de secretară generală.

La eveniment, președintele PNM Dragoș Galbur a subliniat importanța implicării femeilor în viața politică și în administrația publică. “Nevoia de a avea mai multe femei implicate în politică și administrația publică este mai mare ca niciodată”, a declarat acesta. “Femeile sunt mai predispuse să acorde mai multă atenție problemelor sociale și să promoveze politici care să ofere un suport mai mare pentru educație, sănătate, sărăcie, abuz și neglijare, dar și pentru problemele cu care se confruntă femeile în mod specific.”

Președinta aleasă Tatiana Codreanu a reafirmat aceste valori și a subliniat importanța unității femeilor în fața provocărilor din viața politică și administrativă. “Astăzi, la peste 30 de ani de la independența Republicii Moldova, există încă multe provocări pentru femeile care își doresc să se implice în viața politică și administrativă a țării noastre”, a declarat aceasta. “Dar este esențial ca femeile să se unească pentru a-și face auzite vocile, chiar dacă nu este ușor. Astfel, putem lăsa fiicelor noastre o altă lume.”

Organizația de Femei ”Elena Alistar” a PNM se bazează pe curajul și lupta pentru dreptate, așa cum a făcut și fondatoarea sa, Elena Alistar. Scopul organizației este de a promova egalitatea de gen, drepturile femeilor și o implicare mai activă a acestora în viața politică și administrativă a Republicii Moldova.