Organizația de Tineret “Anton Crihan” a Partidului Național Moldovenesc – o nouă platformă pentru implicarea tinerilor în viața politică.

La data de 30 aprilie 2023, Partidul Național Moldovenesc (PNM) a organizat Conferința de constituire a Organizației de Tineret, denumită în cinstea unuia dintre cei mai tineri și curajoși luptători pentru patrie, Anton Crihan, membru fondator al Partidului Național Moldovenesc istoric și deputat în Sfatul Țării, care a votat pentru Unirea Basarabiei cu România, în 1918. Organizația de Tineret a PNM „Anton Crihan” este singura organizație politică de tineret din Republica Moldova care poartă numele unui personaj istoric.

În jur de 100 de tineri din toate colțurile Republicii Moldova s-au reunit la Chișinău, la prima Conferință a Organizației Naționale de Tineret PNM. În cadrul conferinței, au fost aleși conducătorii organizației: Liviu Tătaru, tânărul de 19 ani care prin vot unanim a fost ales președintele Organizației de Tineret „Anton Crihan”. Loredana Stalevschi și Mihaela Coroșanu au fost alese în funcție de vicepreședinte, alături de Timofei Botezatu.

Președintele ales al organizației, Liviu Tătaru a subliniat importanța implicării tinerilor în viața politic: „Sunt convins că împreună cu colegii mei vom reuși să contribuim la o schimbare reală în țara noastră, și vom construi un viitor mai bun pentru tinerii moldoveni. Îi îndemn pe toți tinerii să se implice, să-și exprime opiniile și să devină parte a schimbării.”

Discursurile pline de emoții ale acestor tineri au fost încurajate de Președintele PNM, Dragoș Galbur care a reiterat despre fenomenul unității și patriotismului, povestind cu mult entuziasm despre planurile partidului și despre prioritățile din perioada următoare.

La fel prin vot unanim a fost ales secretarul organizației, Daniel Petreanu care a reiterat: „Sunt mândru să reprezint cel mai tânăr partid din Republica Moldova la capitolul medie de vârstă, iar acest lucru ne obligă să fim mai implicați, mai activi, să ne construim viitorul așa cum credem noi că e mai bine.

Organizația de Tineret „Anton Crihan” va organiza numeroase activități, traininguri și instruiri, pentru a-i pregăti pe tineri să se implice în viața politică și să-și facă auzită vocea. Încurajăm toți tinerii interesați să se alăture organizației și să lupte alături de noi pentru un viitor prosper acasă, în Republica Moldova.