Despre noi

Fondat în 1917. Relansat în 2023.

Partidul Național Moldovenesc este un partid politic de orientare conservatoare modernă de centru-dreapta, care militează pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul fiecărui cetăţean la autoidentificare etnică.

În activitatea politică PNM se sprijină pe cinci piloni de bază:

Familie
Educație
Tradiție
Bunăstare
Credință

PNM este creat în baza asocierii benevole a cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, care în mod liber și conștient împărtășesc aceleași principii, viziuni politice, valori morale, spirituale și naționale menționate în statutul partidului.

Partidul promovează în activitatea sa legalitatea, libertatea, responsabilitatea, meritocrația, competența, transparența, egalitatea în drepturi, valori ce stau la baza sistemului politic conservator.

Scopul fondării Partidului Național Moldovenesc constă în consolidarea și fortificarea intereselor naționale, sporirea bunăstării materiale și spirituale ale cetățenilor Republicii Moldova.

Filosofia noastră e simplă – dacă nu facem noi politica în propria noastră țară, o fac alții pentru noi. Atât forțele obscure din exterior, cât și cele din țară, având ca doctrină corupția absolută și sărăcirea Republicii Moldova pentru a o putea controla mai ușor, ceea ce s-a și întâmplat în ultimele trei decenii. Din cauza politicienilor corupți, falși și trădători de patrie, aproape jumătate din moldoveni au emigrat, lăsând în urmă copii, bătrâni și persoane bolnave, pe care statul nu are capacitatea astăzi să-i îngrijească.